Vérten Orsolya
Nézd meg!
     
Frissítések

Utolsó frissítés:
2013.02.13.

 

Hírek

 

 

     
Orsi
     
menü
     
handball.hu

 

Joó Sándor riportja a handball.hu portálon

Vérten bizonyítani szeretne
2005.03.01. 16:43

A magyar válogatotthoz hosszabb-rövidebb kihagyás után visszatérő játékosok egyike a Győri Graboplast ETO szélsője, Vérten Orsolya. A fiatal kézilabdázó a dániai Európa-bajnokságon már szerepelt a csapatban, azóta azonban nem kapott lehetőséget. A hamarosan kezdődő barátságos mérkőzéseken viszont bizonyíthat az olimpiai bajnok északi csapat ellen.

handball.hu: Mire gondoltál, mikor megtudtad, hogy újra tagja lehetsz a válogatottnak?
Vérten Orsolya: Természetesen nagyon örültem, hogy én is lehetőséget kaptam, szeretnék is élni vele. Be szeretném bizonyítani , hogy hosszú távon is lehet rám számítani, még olyan kemény ellenfelekkel szemben is, mint a dán válogatott, és a teljesítményemmel szeretném stabilizálni a helyemet a keretben.

handball.hu: A dánok ellen most következő tét nélküli, de nagy presztízsértékű meccseken a balszélső poszt feladatait Kenyeres Fannival, a Cornexi játékosával fogjátok megoldani. Ha jól tudom, nem ez az első alkalom, hogy egy csapatban szerepeltek...
Vérten: Így van, korábban a Vasasban sokáig játszottunk együtt, egymást váltva is, és úgy is, hogy egyszerre voltunk a pályán. Sosem volt közöttünk egészségtelen rivalizálás, mindig jól megértettük egymást, biztos vagyok benne, hogy most is így lesz.

handball.hu: Hogyan készülsz lelkiekben a válogatott összetartására?
Vérten: Nekünk, győrieknek most könnyebb lesz, hiszen többen is meghívót kaptunk egyszerre, tehát lesznek ismerősök. De a dániai Eb-n már Siti Esztivel is együtt voltunk például... A szakvezetők közül Zsiga Gyulát jól ismerem, hiszen a Vasasban évekig volt az edzőm. Ő egy fanatikus, maximalista szakember, aki mindig a legmagasabb célt akarja elérni. Amennyire ismerem, Németh András is ilyen. Úgyhogy nagy várakozással tekintek a közös munka elé...

handball.hu: A jelenlegi csapatod előtt csak a Vasasban szerepeltél. Hogyan emlékszel vissza azokra az évekre?
Vérten: Rengeteget köszönhetek a Vasasnak, hiszen szinte felnőtt koromig ott edződtem, a kézilabdát elsősorban ott tanultam. Az edzőnk, Zsiga Gyula sokat foglalkozott velünk, a szakmai fejlődésem szempontjából rengeteget jelentett ez az időszak.

handball.hu: Akkor még nem balszélsőt játszottál, ugye?
Vérten: De igen, játszottam balszélsőt is időnként, de irányítót is, és védekezésben sokat szerepeltem több poszton is. Az ifiben főleg irányítót játszottam, de amikor Zsiga Gyulánál a Vasasban felkerültem a felnőtt csapathoz, ott már többször játszottam a szélen. Véglegesen akkor lett belőlem balszélső, amikor Győrbe kerültem. Az előző edzőnk, Vura József mindig ezen a poszton szerepeltetett. Amióta Róth Kálmán az edzőnk, azóta időnként irányítót is játszom.

handball.hu: Melyik posztot szeretted vagy szereted a legjobban?
Vérten: Nehéz kérdés, mert mindegyiknek megvan a maga szépsége. Az biztos, hogy szeretek középen is játszani, mert lehet tenni-venni a labdát, illetve onnan jól lehet a falba való betöréseket indítani. De a szélső posztot is szeretem, bár van egy kis hátránya: időnként nem kap az ember labdát... (nevet)

handball.hu: Szerinted mik az erényeid, illetve hibáid a pályán?
Vérten: Azt hiszem, a cselezőkészségem elég jó. Kálmán mindig azt szokta kérni tőlem, amikor beküld középre, hogy próbáljak minél többet cselezni, betörni a falba. Azt viszont nem kéri, hogy próbáljak irányítóból átlőni. Nem is véletlenül, mert ebben, azaz az átlövésekben sokat kellene fejlődnöm. A balszélső poszton pedig mindenben javulnom kell még. Nem akarok egysíkú maradni, igyekszem a szélsőjáték minden elemét gyakorolni. Az egyéni képzés keretében a szélső lövéseket gyakorlom a legtöbbet, főleg azt, hogy különböző ütemekben lőjek.

handball.hu: Védekezni viszont nem a szélső poszton szoktál, hanem eggyel beljebb, azaz bal 2-ben. Nem volt szokatlan, amikor ezt kérte az edződ?
Vérten: Nem, mert korábban a Vasasban is védekeztem bal 2-t, sőt időnként jobb kettőt is. Egyszer meg is vertük az akkori Győrt, ami nekünk óriási siker volt abban az időben.

handball.hu: Amikor Budapestről Győrbe kerültél, akkor szakmailag egyértelműen előreléptél, hiszen EHF-kupadöntős csapatban kellett bizonyítanod. Teljesültek a várakozásaid?
Vérten: Igen, mindenképpen. Nagyon jó csapathoz kerültem, ahol kiváló közösség alakult ki, és a szakmai célok is magasak. Emellett megkedveltem a várost is, szeretek itt élni. Most már úgy gondolok rá, mint otthonra. Ha Budapesten vagyok, és azt mondom, "hazamegyek" akkor már Győr jut az eszembe. Ha viszont itt vagyok Győrben, akkor az "otthon" szóra Budapest ugrik be. Szakmai téren az idei bajnokságban van esélyünk arra, hogy elsők legyünk. Nagyon nehéz lesz, hiszen a Dunaferr is erre pályázik, és persze a Fradi sem fogja feladni, de elérhetőnek tartom a célunkat, ha mindent beleadunk.

handball.hu: Van valamilyen kabalád, vagy babonád a meccs előtt?
Vérten: Igen, régebben az volt, hogy zenét hallgattam előtte, most meg az, hogy kifestem a szemem. Ha hazai meccset játszunk, akkor át szoktam lépni a padot, amikor mondják a nevemet. Persze, vannak a csapatnak közös kabalái is, például, hogy mindig ugyanabban a sorrendben futunk be a pályára az öltözőből. Már előre keressük egymást, hogy ki, ki után következik. Részben a mezszámok alapján jött létre ez a sorrend, meg egyszerűen így alakult. Most már rossz érzés lenne másképp csinálni.

handball.hu: Egy profi kézilabdázó élete sem csak sportból áll. Úgy tudom, hogy az edzések mellett főiskolára is jársz...
Vérten: Igen, tanítóképzőbe járok. Régebben gyógytestnevelő szakra jártam, de akkor nem lehetett összeegyeztetni a kézilabdával, mert nem tudtam eljutni egy-egy vizsgára. De továbbra is érdekel a gyógytestnevelés, úgyhogy ha meglesz a tanítói diplomám, akkor szeretném azt is elvégezni. A tanítóképző viszont itt van Győrben, így elég sokat be tudok járni, és valószínűleg nem kell majd a tanulmányaimat megszakítani.

handball.hu: Mi a terved ezzel a diplomával?
Vérten: Érdekel a tanítás, és szeretek gyerekekkel foglalkozni, könnyen el tudnám magam tanító néniként képzelni. Ha pedig utána lesz időm és lehetőségem elvégezni a gyógytestnevelői szakot, azon a területen is szívesen dolgoznék a kézilabda-pályafutásom után.

handball.hu: Ez most kicsit meglep, mert általában a sportolók igyekeznek az üzleti életben érvényesülni az aktív sportkarrierjük után...
Vérten: Nekem biztos nem menne. Nem tudom magam divatáru-nagykereskedőként elképzelni. Nem hiszem, hogy alkalmas lennék rá.

handball.hu: Arra gondoltál már, hogy külföldön kipróbáld magad?
Vérten: Igen. Érdekes lehet egy teljesen új környezetben, más elvárásrendszerben megpróbálni érvényesülni. Persze, ott is magas teljesítményt várnak a játékosoktól, hiszen pl. Dániában, vagy akár Németországban is a világ élvonalába tartozó kézilabdázók játszanak. Valahogy mégis mások a körülmények. Napi egy edzés mellett tanulnak, vagy dolgoznak, ami meglepő az itthoni viszonyokhoz képest.

handball.hu: Mivel töltöd a szabadidődet? Már amennyi marad a kézilabda és a fősuli mellett...
Vérten: A kutyasétáltatás az egyik fő programom. Van egy mopsz fajtájú kutyám, Dia, akinek természetesen a rendelkezésére kell állnom, ahogy egy jó gazdinak illik. Olvasni is szeretek. El szoktunk néha járni a csapattársaimmal kávézni vagy teázni. Van egy teaház, amit szeretünk, és időnként együtt elmegyünk oda. Ha úgy adódik, diszkóba is elmegyünk néha együtt, és olyankor nagyokat bulizunk.

handball.hu: Kikkel jársz össze leggyakrabban, illetve kikhez állsz a legközelebb akár a csapatodból, akár általában a magyar kézilabdaéletből?
Vérten: Juhász Gabi és Ana Djokic a legközelebbi barátnőim, de sokszor jövünk össze Görbéékkel is. Persze, a többiekkel is jól kijövök. De nagyon jóban vagyok Lovász Zsuzsival is, csak most vele ritkábban tudunk találkozni.

handball.hu (joos)

     
Tájékoztató
Köszöntünk Vérten Orsolya kézilabdázó honlapján! Írj a vendégkönyvbe! Beszélgess a fórumon a szurkolókkal! Ha küldötök képeket, írásokat, azt szívesen feltesszük! A frissítésekről a bal oldalon tájékozódhatsz. Ha valami nem tetszik, azt a szerkesztőnek írd meg ! />


     
FTC
     
Média
     
Olimpia - gólok
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     

Aktív Friss Ingatlanok Debrecenben lakások, házak, villák, telehelyek széles választéka Aktív Friss Ingatlanok Debrecen    *****    MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!